Hableány-katasztrófa - meglepő hír érkezett

Nem vette el tartósan a dél-koreai turisták kedvét Magyarország felkeresésétől a Hableány turistahajó tragédiája, amelyben főként honfitársaik vesztették életüket.
Komócsin Sándor, 2019. augusztus 27. kedd, 08:55
Fotó: Pixabay

Változatlanul sok koreai turista érkezik Budapestre, idén 30-40 százalékkal nőhet az általuk igénybe vett vendégéjszakák száma - jelentette a Magyar Nemzet. A nyári szezon azt mutatta, hogy a dél-koreaiak érdeklődését nem vetette vissza Magyarország iránt a Hableány dunai tragédiája, a fővárosi szállodákban sokkal többen vannak, mint az előző évben - mondta a napilapnak Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Csupán közvetlenül a Hableány balesete utáni napokban csökkent a dél-koraiak érdeklődése. Az ázsiai országból az elmúlt időszakban évente 43 százalékkal több turista érkezett Magyarországra, mint korábban. A koreaiak jellemzően az ázsiai tömegturizmus részeként kínált európai utazási csomagokban lévő középkategóriás szállásokat keresik.

A Koreai Köztársaságból érkezők az első fél évben 25 százalékkal több időt töltöttek a budapesti szállodákban, mint korábban. A koreaiak városnéző túráinak egyik jellemző célpontja valamelyik fővárosi fürdő vagy gyógyfürdő.

HOZZÁSZÓLÁSOK