Hableány-katasztrófa: két súlyos kérdés merült fel

A nagy nemzetközi nyomás hatására külföldi szervek is csatlakoznak a BRFK-által zajló nyomozáshoz a Hableány-katasztrófa ügyében - mondta a 24.hu-nak Magyar György, az elhunyt matróz családjának jogi képviselője.
Szász Péter, 2019. június 17. hétfő, 18:15
Fotó: MTI Fotó / Mónus Márton

A külföldi diplomáciai testületek, média és a hatóságok elsősorban arra kíváncsiak,

  • hogy engedhették el a tragédia után a szállodahajót, illetve
  • miként lehetséges az, hogy egy ilyen sok ember halálával járó baleset után a Viking kapitánya még most is szabadon közlekedik?

"A Közlekedésrendészeti Főosztály kérésünkre megküldte a kirendeléseket: informatikus, nautikai, hidrológiai és műszaki szakértő is vizsgálja az eset körülményeit" - mondta Magyar György a portálnak.

Orvosszakértőt, közlekedés pszichológust, szemészorvost, fotó- és videótechnikust is kirendeltek az ügyben. Az előzetes szakértői vélemények közül az informatikus van kész.

"Szerettük volna megtudni, hogy mi van benne, de még tanácskoznak arról, hogy megkaphatjuk-e. Jelen információink szerint a hatóság mereven ragaszkodik a törvényben nyitva álló 15 napos felvilágosítás adási határidőhöz" - tette hozzá.

Magyar György szerint nehezíti a helyzetüket az, hogy amíg a gyanúsított és a védője minden iratot megkap, ami megalapozza a gyanúsítást, addig a sértett jogi képviselőjének korlátozottabbak a lehetőségei a büntetőeljárási törvény szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csakazigazat, 2019.06.17 18:29

Magyar jog és Magyar törvények ! Most engednek ki egy cigány gyilkost aki "segített" megölni Olaszliszkán Szögi Lajos Tanár Urat ! És még lehetne sorolni ! Szar törvények kevés a börtönben a hely és főleg ezeknek kedveznek ! Na és hol van akkor a három csapás törvény ? Sehol ! Rohadjanak meg , undorítóak ! --- https://www.origo.hu/itthon/20190325-az-egyik-olaszliszkai-lincselo-tobb-millio-forintot-kap-az-allamtol-es-nem-kell-torlesztenie-az.html
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html