Lehet, hogy a holttestekkel együtt emelik ki a Hableányt

Még nem döntötték el, hogy a holttestekkel együtt próbálják-e meg kiemelni a Hableányt - mondta Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója a 444 tudósítása szerint.
Szász Péter, 2019. június 3. hétfő, 11:54
Fotó: Napi.hu / Csernátony Csaba

A hajó 9 méter mélyen fekszik egy olyan részen, ahol a pillérek miatt a jelenleg 12 és 15 fok közötti hőmérsékletű víz sebessége 4 méter per másodpercre gyorsul fel - mondta.

A mentéskor két forgatókönyvben gondolkodnak:

  • az egyik, hogy előbb a hajóban rekedt holttesteket próbálják meg felhozni búvárok,
  • míg a másik megoldás az lehet, hogy a hajót benne a holtestekkel emelik ki.

Jelenleg az 50 tonna felemelésére képes Táncsics úszódaru tartózkodik a helyszínen, a mentőcsapatok a 200 tonnára is képes Clark Ádám darura várnak, de az még a jelenlegi vízállásnál sem tud átbújni a hidak alatt. A Clarkot néhány napon belülre várják, mivel a Duna gyors apadásba kezdett. Más eszközre már nincs szükség, Hajdu szerint a Clarkot kivéve minden szükséges eszköz a helyszínen van.

Közben a Magyar Nemzet arról írt, hogy Ercsi alatt több mint négy holttestet találtak a Dunán. Az Infostart pedig koreai híradásokra hivatkozva arról ír, hogy a tragédia helyszínétől 14 kilométerre délre hat tárgyat találtak a hatóságok, egyebek mellett papucsot, hátizsákot és kalapokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK