Hableány-ügy: tévedtek az adattörlésről, elindult a fegyelmi eljárás

A Hableány-ügyben a nyomozó hatóság az ügyiratokat a mai napon megküldte a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészségnek - olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.
K. Kiss Gergely, 2019. október 10. csütörtök, 19:44
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

A nyomozó hatóság a mai napon biztosította az ügyiratok megismerését az arra jogosultaknak, és az iratokat az érdemi ügyészi döntés meghozatala céljából átadta a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészségnek.

Az ügyben korábban igazságügyi szakértői vélemény állapította meg, hogy a gyanúsított telefonjáról a baleset időpontját követően adattörlés történt. A telefon további vizsgálata érdekében másik szakértő is kirendelésre került. Az újabb szakvéleményt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda értékelte-elemezte. A rendőrség ez alapján - pár nappal ezelőtt - jelentésében megállapította, hogy az első szakértő a véleményében tévesen állította az adattörlés tényét.

A történtek miatt a fővárosi főügyész az Igazságügyi Szakértői Kamaránál fegyelmi eljárást kezdeményezett. A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint a gyanúsított letartóztatásának egyik oka, a szökés-elrejtőzés veszélye továbbra is fennáll, ezért a 30 napon belül elkészítendő vádiratában a kényszerintézkedés fenntartását fogja indítványozni.

HOZZÁSZÓLÁSOK