Habonyhoz került Simicska üzlete

Olyan vállalkozás gyártja ősztől a köztévé Maradj talpon! című vetélkedőjét, amely személyi kötődései alapján közel állhat Habony Árpád médiatulajdonoshoz. A műsort korábban egy Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég készítette.
Napi.hu, 2016. június 23. csütörtök, 09:36
Fotó: Napi.hu

Újabb műsor, a Maradj talpon! gyártására szerződött az MTVA-val az Apropó Média Kft., amelynek korábbi tulajdonosa, aki állítólag most is hatást gyakorol a cégre, jó viszonyt ápol a kiváló kormányzati kapcsolatokkal rendelkező Habony Árpáddal - írja a Népszabadság. Az kft. számos egyéb műsor mellett A Dal, azaz az Eurovíziós Dalfesztivál válogatóversenyének is gyártója.

Habony a Lokál heti- és napilap, továbbá a 888.hu tulajdonosaként tavaly kezdett médiapiaci terjeszkedésbe. Idén a Marketing  & Média című szaklap Magyarország 3. legbefolyásosabb médiaszemélyiségének választotta. Halkó Gabriella, az Apropó említett volt tulajdonosa a TV2 gazdasági és stratégiai igazgatója lett. A tévécsatornát Andrew G. Wajna vásárolta meg korábbi tulajdonosaitól.

A Maradj talpon! történetéhez tartozik, hogy korábban Simicska Lajos nagyvállalkozó cége gyártotta adásonként nettó 3,56 millió forintért. Amikor Simicska összeveszett régi barátjával, Orbán Viktor miniszterelnökkel, az MTVA leállította a  műsor készítését. Az indok az volt, hogy már nem az igazi a nézettsége. Aztán mégis újraindították a műsort, amelyet új vállalkozás készített.. A legújabb beszállító, az Apropó adásonként nettó 2,46 millió forintért gyártja a vetélkedőt.

HOZZÁSZÓLÁSOK