Haderőfejlesztés: lépésről lépésre halad a Zrínyi 2026 program

Újabb mérföldkőhöz ért a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program - közölte Simicskó István honvédelmi miniszter hétfőn Budapesten, a Magyar Honvédség anyagellátó raktárbázisán, ahol ismét nagy értékű eszközöket adtak át.
Szepesi Anita, 2018. március 19. hétfő, 13:17
Fotó: Napi.hu

Benkő Tibor vezérkari főnök az MTI tudósítása szerint elmondta: a csaknem 3 milliárd forint értékű beszerzés nyomán 27 Rába tehergépjárművel, 8 készlet mobil ellenőrző-áteresztő ponttal, négy készlet drótakadály gyors telepítésére szolgáló utánfutóval és egy emelővillás targoncával bővül a honvédség szárazföldi eszközpark.

A vezérezredes hozzátette, a 27 Rába H14-es rendszerbeállításával a honvédség 25-30 éves, 5-6 tonna teherbírású járműveit cserélik le. A mobil ellenőrző-áteresztő pontokat elsősorban missziós feladatokban használják majd, de azok esetlegesen terrortámadás esetén is alkalmazhatók.

Simicskó István kiemelte: bár "sokan kétkedve fogadták", látható, hogy lépésről lépésre haladnak a Zrínyi 2026 program megvalósításában, amelynek fő célja Magyarország biztonságának erősítése. A program fontos része a technikai modernizáció - mondta a miniszter, hozzátéve: a következő napokban és hetekben még számos eszköz átadásra készülnek.

Megjegyezte: a Zrínyi 2026 pártpolitikától független, kormányzati ciklusokon átívelő program, amelyet végig kell vinni.

Képünk illusztráció.

HOZZÁSZÓLÁSOK