Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Benkő Tibor európai viszonylatban is jelentősnek tekinti a magyar haderőfejlesztést és annak ütemét. Nemcsak a modern technikai eszközök beszerzését, hanem a honvédelmi és haderőfejlesztési program egészét, benne a hazafias honvédelmi neveléssel, a tartalékos rendszerrel, az oktatással és a katonai életpályával - írja az MTI.

A miniszter kérdezték a Leopard 2A4HU harckocsikról is, amelyek a múlt héten érkeztek meg a Magyar Honvédséghez.
Benkő Tibor azt mondta, ezek a páncélosok átmenetet biztosítanak a keleti technikáról a nyugatira.

Nagyon korszerű eszközök, de Magyarországnak a "hatalmas ugrást" a 2023-ban érkező A7-es típusú harckocsik jelentik majd - tette hozzá a miniszter, megjegyezve: 2023-ban csak Németországnak, Dániának és Magyarországnak lesznek ilyen típusú páncélosaik.

Összesen 572 milliárd forintért rendelt német fegyvereket a magyar honvédség Németországból, amit még 2018 végén jelentettek be - írta korábban a Népszava. Ezzel Magyarország volt a legnagyobb megrendelője a német hadiiparnak 2019 első felében. Harckocsikat és helikoptereket is vettek.

Konvojok közlekednek az M5-ösön

Katonai konvojok közlekednek a következő napokban Hódmezővásárhely és Tápiószecső között  - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfő este az MTI-vel. A Bocskai István Lövészdandár keddtől csütörtök estig rendszerből kivont harc- és gépjárműveket szállít a honvédség központi raktárába. A Hódmezővásárhely-Tápiószecső vasútvonalon kedd estétől szerda hajnalig, míg az M5-ös autópályán szerdán és csütörtökön hajnaltól estig tart a szállítás.