Az egyetem vezetése azután kezdett egyeztetni az osztályon dolgozókkal, hogy az orvosok közölték: jelenlegi formájában nem hajlandóak aláírni új munkaszerződésüket. Azonnali egyeztetést követeltek, különben - mint írták - március elsejétől megszűnik a Hajdú-Bihar megyei traumatológiai ellátás. Hogy végül miben állapodtak meg, azt az egyetem nem közölte.

"A Debreceni Egyetem Klinikai Központ (DE KK) vezetése és a DE KK Kenézy Gyula Campus Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály szakorvosainak 2021. február 23-ai egyeztetésén a vitás kérdéseket rendeztük.
Fentiek nyomán ezzel minden akadály elhárult az elől, hogy a Klinikai Központban folyó traumatológiai betegellátás és szakmai munka 2021. március 1-től is zavartalanul folytatódjon - a Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály szakorvosainak részvételével.
Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló jogszabályt tavaly novemberben hirdette ki a kormány a Magyar Orvosi Kamara javaslatait figyelembe véve. A jogviszony kiszámíthatóbb és megbecsültebb életpályát teremt az egészségügyi dolgozóknak. Ezzel párhuzamosan zajlik minden idők legnagyobb orvosi béremelése és folytatódik az ápolói béremelés is" - írta a klinika vezetése az ATV-nek.

Közben Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő a Facebook oldalán azt írta: a nyíregyházi traumatológiai osztály, továbbá a szülészeti-nőgyógyászati, urológiai és a sebészeti ellátás dolgozói is levélben jelezték főnökeiknek, hogy nem írják alá a felkínált szerződést, azonnali egyeztetést kértek - adta hírül az ATV.