Lesújthat a kormány ökle

Néhány nappal a hajléktalanokkal kapcsolatos új törvény életbelépése előtt az ÁSZ elkezdte ellenőrizni a velük foglalkozó civil szervezeteket.
Komócsin Sándor, 2018. október 12. péntek, 08:48
Fotó: Shutterstock

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzést indított a fedél nélküliek gondozásával foglalkozó több szervezetnél - adta hírül a Népszava. A lapnak nyilatkozó érintett civilek azt állították, hogy az ÁSZ a héten küldte el az adatbekérő levelét, amire öt munkanapon belül kell válaszolniuk.

Hétfőn lépnek hatályba azok a hajléktalanokat érintő új szabályok, amelyek következtében tilos lesz "életvitelszerűen a közterületen tartózkodni". A rendőrség a Mérce.hu információi szerint nagyszabású razziával készül a törvény végrehajtatására.

Arra a kérdésre, miért éppen most rendelt el vizsgálatot az ÁSZ a hajléktalangondozással foglalkozó civileknél, a szervezet annyit közölt: ellenőrzéseit előre meghatározott féléves ellenőrzési terv, a nemzetközi standardokat irányadónak tekintő módszertan és kidolgozott ellenőrzési program alapján végzi.

Azt egyelőre nem tudni, milyen akcióval készülnek a rendőrök a jövő hétre, a napilap forrásai szerint leginkább arra lehet számítani, hogy a szem előtt lévő, belső területekről fogják kiszorítani a hajléktalanokat.

A fotó forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.10.12 11:07

Az embertelen fidesz-kdnp antikeresztény példát mutat, tovább rugdalja az elesett honfitársait.
És ezek hazudják magukat keresztényeknek?
mocskos, legalja politikusok
-------------------------
tilos lesz "életvitelszerűen a közterületen tartózkodni"
-----------------------
Ez kijárási tilalom, mert az anapi élethez tartozik, hogy az utcán vagyunk.
Bárki számolja össze magában, hogy mennyit tartózkodik az utcán. És az életvitelszerű, hogy bárhová megyünk, az utcát vesszük igénybe. Vagy ha csak sétálunk, kirándulunk, leülünk szellőzni, tájat nézni, satöbbi.
Mi lesz a következő kamu keresztényi törvény, az elaltatás?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html