Hableány-baleset: a kapitány családja nem bízik a magyar bírákban

A Hableány elhunyt kapitányának családja és ügyvédje továbbra is azon gondolkodnak, hogy Svájcban kezdik meg a polgári pert - írja az atv.hu.
Szász Péter, 2019. október 1. kedd, 19:16
Fotó: MTI Fotó / Lakatos Péter

Még két évig is eltarthat a nyomozás a Hableány-baleset ügyében, az elhunyt kapitány családja már az ügy polgári jogi részére koncentrál - mondta Gulyás Krisztián, a család jogi képviselője.

Továbbra is abban gondolkodnak, hogy Svájcban kezdik meg a polgári pert, mert a magyar bírói joggyakorlat annyira szűkmarkú az ilyen esetekben, hogy "a bíró úgy viselkedik néha mintha neki kellene a fizetéséből kifizetni azt" - idézi az ügyvédet a portál.

Korábban kiderült, hogy a kapitány számos üzenetet törölt a telefonjáról. Az üzenetek egy része a rendőrségen, másik részük a baleset után, de még a kihallgatás előtt íródott, és olyanokat tartalmaz, mint például "nem láttam", "nem vettem észre", "összeütköztem vele".

Gulyás szerint ezek az ukrán kapitány felelősségét erősítik.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

dalia7, 2019.10.01 21:37

A veronai buszbalesethez hasonlóan a tömeges áldozatokat eredményező a hajóbaleset esetében a NER-lovagok érdekkörébe tartozó személyek bűnügyi felelősségét sem tudja a ügyészség megállapítani...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html