Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nagy erőkkel folyik a keresés a tragikus dunai hajóbalesetben eltűnt 21 ember után. Nem sokkal csütörtökön este hét óra előtt pedig egy darushajó érkezett a Margit hídhoz.

Sopronyi Richárd ipari búvár az Indexnek nyilatkozva azt mondta, hogy akár napok, de egy hét is eltelhet, mire kiemelhetik a roncsokat. A Duna jelenleg is árad, két méterrel magasabban annál a megengedett mértéknél, amiben még dolgozhatnak.

Elhúzódhat a kutatás

A rendőrség csütörtök délután közölte: A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság szakembereinek tapasztalatai szerint elhúzódó személykutatás várható. A keresést nehezíti a magas, továbbra is emelkedő vízállás, a folyó nagyon erős sodrása, a rossz látási viszonyok. Minél alacsonyabb a vízhőmérséklet, annál gyorsabban hűl ki az emberi test és annál később kerül a víz felszínére - áll a közleményben. A kutatás szempontjából az is meghatározó, hogy a bajbajutott személy hol esett a folyóba, amennyiben a sodorvonalban került a vízbe, akkor rövid idő alatt nagy távolságot tehet meg. Azok, akik a süllyedéskor a hajótestben rekedtek vagy az alá szorultak, csak annak kiemelését követően kerülhetnek elő.

A szerdán bekövetkezett dunai hajóbalesetben mintegy nyolc másodperc alatt süllyedt el egy városnéző kis hajó, amely egy szállodahajóval ütközött össze. A hatóságok rendelkezésére álló utaslista alapján 33 dél-koreai utas és kétfős személyzet tartózkodott. Hét embert közvetlenül a balesetet követően sikerült kimenteni a vízből, hét áldozat holttestét megtalálták a mentésben résztvevők. A hatóságok jelenleg 21 embert eltűntként keresnek a Duna teljes Lánchíd alatti magyar szakaszán.