Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fullank.hu internetes oldalon 2019. június 24-én jelent meg írás a 2019. május 29-én bekövetkezett hajóbalesettel összefüggésben - írja honlapján a rendőrség. A cikk egy része arról értekezik, miszerint a Hajósoknak Szóló Hirdetmény 2018 augusztusi kiírása szerint a teljes budapesti szakaszon az a hajó, amelyik nem képes a hegymenetnek, azaz folyással szemben 6 kilométer/órával közlekedni, az nem mehet ki a folyóra.

A cikk állítása szerint a Hableány erre nem volt képes, a balesetet megelőzően a sebessége 3,87 kilométer/óra volt, így a hajó ott sem lehetett volna. A cikk írója ebből azt a következtetést vonta le, hogy felvetődik a Hableány üzemeltetőjének a felelőssége is.

Ezzel szemben a nyomozás során beszerzett bizonyítékok szerint a Hableány a balesetet megelőzően a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon 6 kilométer/órát meghaladó sebességgel haladt - szögezi le a rendőrség. A cikkben megjelent állítás, miszerint a Hableány az előírt sebességre nem volt képes, nem felel meg a valóságnak, az abból levont következtetés téves és hangulatkeltő.