Visszatértek a koreai búvárok a hajóroncsoktól - szivárognak a részletek

Megkezdődött a munka a dunai hajóbaleset helyszínén, a Margit-szigetnél. Két koreai búvár ereszkedett a mélybe hétfőn délután fél öt körül és máris megvan az eredménye. Az Origo egyelőre nem megerősített információi szerint négy holttestet láttak. Nem sokkal 18 óra előtt felszínre hoztak egy holttestet, amelyet Terrorelhárítási Központ is megerősített.
K. Kiss Gergely, 2019. június 3. hétfő, 18:26
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Hétfőn 16 óra 30 perc körül két búvár is lemerült a múlt hét szerdán tragikus körülmények között elsüllyedt Hableány roncsaihoz, amelyben holttestek is lehetnek - írja beszámolójában a 24.hu.

Majdnem egy teljes órát töltöttek a víz alatt, majd amikor a felszínre értek, a motorcsónakokból próbálták eltakarni őket. Hogy erre miért volt szükség, arról egyelőre nincs információnk. Helyszínen tartózkodó kollégánk szerint nem sokkal az újabb merülés kezdete után több dél-koreai jelent meg a Margit hídon. Ők az áldozatok családtagjai.

A mentés ideje alatt öt motorcsónakkal voltak vízen a katonák és a szakemberek. Mostanra a búvárok is elkezdték elhagyni a pontonhidat. A Dunába leeresztett létrát már ki is szedték, a rendőrség pedig hat óra előtt pár perccel feloldotta a rakpart lezárását.

Az origo.hu szerint már négy holttestet találtak. Ez ügyben megkeresték a rendőrséget, a válaszokat még várják.

Hírünk megjelenése után érkezett a Terrorelhárítási Központ (TEK) közleménye, mely szerint felszínre hoztak egy holttestet a szerdán elsüllyedt Hableány mentési munkálatai közben. A magyar búvárok a koreai szakemberekkel közösen hajtottak végre feladatot. A délelőtti felderítő merülés során a magyar szakemberek egy holttestet találtak a víz alatt, és a test megjelölése után tovább folytatták a roncs állapotának felmérését. Az őket követő koreai búvárok a - magyarok által megjelölt helyről - a felszínre hozták a testet.

A TEK kihelyezett vezetési pontján a műveletek most is folyamatosak, a szakemberek fáradhatatlanul dolgoznak a rendkívüli helyzet biztonságos megoldásán".

HOZZÁSZÓLÁSOK