Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Közvetlenül a baleset előtt, 21:05:38-kor kiabálás hallatszik. Egy női hang kétségbeesve sikítja: "Istenem! Egy hajó!" Három másodperccel később egy férfi kiabál: "Hajó, hajó!" Újabb két másodperc elteltével egy másik férfihang: "Ajajaj!"

Ezután hallható a felvételen egy újabb angolul sikoltozó nő: "Elütöttél egy hajót!" Erre kérdez vissza szintén angolul egy férfi: "Micsoda?!" Ezután erősödik fel a hajó menetzaja, vagyis a kapitány kinyitotta a kormányállás ajtaját. Ezt követően a hangfelvételen folyamatos telefoncsörgés hallható. Egy perccel és néhány másodperccel az ütközés után hangzik fel magyarul és németül elsőként a riasztás: "Ember a vízben a Margitszigetnél!"

Kiderült az is, hogy a Viking radarképe már másfél perccel az ütközés előtt jelezte, hogy a Hableány vészesen közel van - olvasható a portálon.

A Hableányon látták közeledni a hajót

A rendőrség nemrég kihallgatta azt a hét dél-koreai turistát, akik május 29-én a Hableányon utaztak.

Volt olyan tanú, aki arról beszélt, hogy az ütközés előtt a Viking Sigyn utasaival még a szemkontaktusa is megvolt. Ezután két nagy lökést éreztek, de a második már teljesen befordította a kishajót a vízbe.

A beszámolók szerint volt, aki ezután már csak azt érezte, hogy a Hableány iszonyatos erővel szívja le a víz alá, és amikor végre sikerült felküzdenie magát, mindenütt elmerülő és felbukkanó fejeket látott. A dél-koreai turisták azt mesélték, hallották, ahogy koreaiul azt üvöltik nekik, hogy fogják meg a mentőkötelet, különben meghalnak!

A balesettel kapcsolatos írásainkat itt találja!