Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ügyvédek arra számítanak, hogy a tanúk pontosan beszámolhatnak arról, hogy mit észleltek, illetve mit nem hallottak a hajózók közötti rádióforgalmazásban - írja a lap.

A Viking ukrán kapitányának, Jurij C.-nek a folytatólagos gyanúsítotti kihallgatását nem tervezik a hatóságok.

Az eddigi adatok szerint az ukrán hajóskapitány irányítása alatt állt Viking Sigyn szállodahajó május 29-én utolérte a Margit hídnál a Hableány sétahajót, majd szabálytalan előzés közben letarolta. A 64 éves ukrán hajóskapitányt  halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetésével gyanúsították meg, letartóztatták, majd múlt héten 15 millió forint óvadék ellenében bűnügyi őrizetbe helyezték.

A Hableány pillanatok alatt elsüllyedt, a fedélzeten tartózkodó 35 személyből hetet sikerült kimenteni, 28-an, 26 dél-koreai turista és a magyar személyzet életét vesztette. Az áldozatok közül három dél-koreai utast még mindig keresnek.

A Hableányt üzemeltető Panoráma Deck Kft. oldalán sértetti képviselőként fellépő két ügyvéd egyike, Sógor Zsolt a lapnak elmondta, azoknak a hajósoknak a meghallgatását tartja elengedhetetlennek, akik a katasztrófát követően a közelben tartózkodtak hajójukkal, és azonnal menteni kezdték a vízbe esetteket. Sógor Zsolt szerint a beidézendő tanúk pontosan beszámolhatnak arról, hogy mit hallottak, illetve nem hallottak a térségben hajózók rádióforgalmazásából.