Sikerült: mintegy 6-7 óráig tartó mentési munka után a Clark Ádám úszódaru segítségével kiemelték a május 29-én elsüllyedt Hableány nevű sétahajó roncsát a Dunából és áthelyezték a mellette horgonyzó uszályra a Margit hídnál. Előtte átvizsgálták a hajótestet, abban négy holttestet megtaláltak - még négy embert keresnek.

Centinként egyensúlyozták, lassan és óvatosan elemelték felfelé a vízfelszíntől a Hableányt, amelyet eközben folyamatosan szivattyúztak. Az uszályt korábban már teljesen előkészítették az átemeléshez, az oldalsó korlátokat levették és csak a mentés irányítói tartózkodtak rajta. A roncs és az uszály közé párnafákat helyeztek el, hogy egyik irányba se dőljön el. Fontos nyomok lehetnek a roncson, amik segíthetik a nyomozást. Sokáig tart még a bűnügyi vizsgálat, amely kideríti majd, pontosan mi okozta a tragédiát és ki a felelős érte.

A roncsot a Csepeli hajókikötőbe szállítják - hangzott el az M1-en. A belügyminiszter utasítására tovább keresik a még eltűnt négy áldozatot a Duna déli szakaszán - mondta Gál Kristóf ORFK-szóvivő.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet.