Hajtóvadászat az új miniszterre

Egymás utáni negyedik napon szentel vezető anyagot Gyenesei István ügyeinek a Magyar Nemzet.
NAPI Online, 2008. május 16. péntek, 09:01
Fotó:

A pénteki számban a napilap arról számol be, hogy az új önkormányzati miniszter még a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács vezetőjeként összesen 82 millió forintos támogatást ítélt meg a Hertelendy-kastélyhoz vezető bekötőút (segesdkozmapusztai útszakasz) fejlesztésére - a katélyszállót pedig fia, ifjabb Gyenesei István irányítja. A fejlesztés szükségességét Gyenesei az út végén élő Kozmapuszta lakosainak érdekeivel indokolta - a KSH adatai szerint pedig a település lakossága hat fő.

Korábban a Somogy Televízióról volt szó, melynek átvizsgálásakor több bűncselekménygyanús ügyet talált a megye új vezetése 2007-ben - a televízió élén a Gyenesei bizalmi emberének nevezett Németh Károly állt. A Magyar Nemzet beszámolt arról is, hogy 2003-ban a Kaposi Mór Megyei Kórház rekonstrukciójára 3,5 milliárd forintot nyert el a somogyi önkormányzat - ebből pedig egy 100 millió forintos tétel esetében Gyenesei verseny nélküli közbeszerzéssel választott győztest, így kapta meg a kórházi eszközök sterilizálásának feladatát Seffer István magánklinikája.

A legnagyobb hullámokat kavart ügyet pedig a Somogy Média Kft. 2007-es átvilágítása tárta fel, mely csere útján került az önkormányzat tulajdonába - a stabilan nyereséges Somogy Megyei Temetkezési Kft.-t cserélte el Gyenesei a két magánszemély tulajdonában lévő, évek óta veszteséges médiavállalatra.

HOZZÁSZÓLÁSOK