Fájdalmas károkat okozott a vihar - halastavak semmisültek meg

A rendkívüli időjárás és az átszakadt gátak miatt Miháld és Galambok községek halastavai is megsemmisültek. A kár többszázmillió forint.
Rácz Gergő, 2020. augusztus 22. szombat, 07:22
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Az esetekről az RTL Híradója számolt be - írja az Index. Miháld és Galambok községek Nagykanizsához és Zalakaroshoz közel fekszenek a Zalai-dombságban, a Zalaapáti-hát területén.

Mindkét településnek volt egy-egy remek kikapcsolódást jelentő halastava.

A horgasz.hu szerint Galambokon például ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin és busa is fogható volt. A miháldi tragikus történésekről a helyi horgászegyesület honlapján is fellelhetők képek.

A heves esőzések miatt azonban a gátak megsérültek, nagy mennyiségű víz távozott, a helyiek igyekeznek összefogni, de a több százmillió forintos kárt egyedül nem tudják helyreállítani.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

totyika, 2020.08.22 19:34

@narancsragacs: Hogy Te milyen lökött vagy. David Attenborogh sem hitt saját bevallása szerint a globális időjárási extréme esetekre, de később tett egy 180 fokos fordulást.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2020.08.22 09:05

Tecccetttek volna biztosítást kötni... De azt kell csinálni mint lőrincbarát az erőművel . Mikor a bevételek után a kiadások következnek el kell adni állambácsinak :))))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html