Deményné Kertész Krisztina utalt arra, hogy az előzetes eredményben még nem lesz benne a levélben leadott szavazatok egy része (amelyeket a külképviseleteken, illetve az egyéni választókerületi választási irodákban adtak le), a külképviseleteken leadott szavazatok, valamint az átjelentkezések miatt - mind a 106 választókerületben - fel nem bontott urnákban lévő szavazatok.

Arról beszélt, a szavazás napján az érdeklődők a www.valasztas.hu oldalon követhetik majd figyelemmel a részvételi adatok alakulását, és lehetőségük lesz azokat összehasonlítani a 2010-es választás hasonló adataival. Jelezte, a részvételi adatok a helyi és egyéni választókerületi irodák tájékoztatása alapján jelennek meg a rendszerben.

Napközbeni jelentést - ahogyan a korábbi években is, 7, 9, 11, 13, 15, 17.30 és 19 órakor fognak közölni.

A nyilvánosság a részvételi adatok mellett napközben arról is értesülhet, ha valamelyik szavazókörben rendkívüli esemény történik.

A tájékoztatási rendszer újdonságai közé tartozik, hogy az térképes megjelenítést is tartalmaz, így este 7 óra után figyelemmel lehet követni például az adott választókerületi eredmények alakulását.

A tájékoztató rendszer várhatóan egyik legérdekesebb oldala az lesz, ahol a jelöltek közötti szoros eredményeket lehet követni. Ezen az oldalon még azt is feltüntetik majd, hogy az adott választókerületbe hány külképviseleten, illetve átjelentkezéssel leadott szavazatot várnak még, így nyomon követhető, hogy a szavaztok befolyásolhatják-e a szoros eredményt.