Hamarosan meglepetés érheti a magyar vidéket

Hamarosan megjelennek azok a pályázatok, amelyeken a vidéki kistelepülések saját fejlesztéseikre kaphatnak állami támogatást.
Komócsin Sándor, 2019. február 20. szerda, 08:35
Fotó: Pixabay

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) által kidolgozott falutámogatási program adta a gerincét a Modern falu programnak, amelynek keretösszege az idén 150 milliárd forint - jelentette a Világgazdaság.

Ebből 50 milliárd forint utak építését és javítását fedezi, 25 milliárd forintot a falusi CSOK-ra különítenek el (ennek részletei a következő hetekben derülnek ki) és 75 milliárd forint áll az önkormányzatok rendelkezésére, hogy olyan fejlesztéseket valósíthassanak meg, amelyekhez uniós pályázati forrásokra nem számíthattak. Ilyen például a ravatalozó felújítása, óvodák udvarának megújulása, belső utak és járdák építése, javítása.

Várhatóan két héten belül megjelennek az első pályázatok, és májusig az összeset kiírják - mondta a Világgazdaságnak Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke. Ma Magyarországon 2800 olyan település van, amelynek a lakossága nem éri el az ötezer főt, ezek egyenként két-három pályázatot nyújthatnak be, és végül négyezer támogatási szerződés készülhet.

HOZZÁSZÓLÁSOK