Hamarosan Alkotmánybíróság előtt a magánnyugdíjpénztárak ügye

Rövidesen napirendre tűzi a magánnyugdíjpénztárak ügyét az Alkotmánybíróság, és ezzel összefüggésben saját megváltozott hatáskörét is értelmeznie kell - írja a hirado.hu.
NAPI, 2011. február 18. péntek, 18:37
Fotó:

Várhatóan néhány héten belül napirendjére tűzi az Alkotmánybíróság a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó szabályozással és az ezzel összefüggő hatáskör-értelmezéssel kapcsolatos előterjesztést - mondta Sereg András, a testület sajtófőnöke.


Hozzátette: eddig 190 indítvány érkezett a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó jogszabályok megváltoztatása miatt. Az eljárás kapcsán az Alkotmánybíróságnak értelmeznie kell saját megváltozott hatáskörét is, ami egyáltalán nem könnyíti meg az alkotmánybírák dolgát.


Azzal kapcsolatban, hogy mikor várható döntés, a sajtófőnök Paczolay Péter alkotmánybírósági elnök két nappal korábbi nyilatkozatára hivatkozva csak annyit mondott: továbbra sem lehet látni, hogy a konkrét határozattervezet mikor kerülhet a testület napirendjére.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.02.18 20:35

Ha Járai lett a költségvetésin tanács akkor a Matolcsy lesz az alkotmánybiróság, legalább le lehet a létszámot építeni és itt is lehet némi pénzt fogni. Különben meg úgyis új alkotmányunk lesz a nyugdijpénztári vagyon meg akkor is le lesz (már le van ugyanis) nyúlva ha ez nem tetszik a taláros testületnek , ha meg túl nagy a hepaj akkor kivetnek egy nagy mafla brutál adót helyette és akkor azt fizetheted, úgyhogy jobb ha befogjuk...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html