Hamarosan bontják a Blaha Lujza teret - itt a határozat

A Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda készítheti el 140 millió forintból a fővárosi Blaha Lujza tér felújításának terveit.
Vég Márton, 2018. augusztus 6. hétfő, 11:51
Fotó: Shutterstock

Nem lesz olcsó mulatság a fővárosi Blaha Lujza tér felújítása. A legfrissebb Közbeszerzési Értesítőből kiderült, hogy Budapest egyik legforgalmasabb terének felújításához szükséges engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése, valamint az építéshez szükséges engedélyek megszerzése is 140 millió forintjába kerül majd az adófizetőknek. A BKK által kiírt közbeszerzést a Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda nyerte.

A Blaha Lujza tér 10 ezer négyzetméteres területe mellett az aluljárót is felújítják, valamint a Nagykörút és a Rákóczi út csomópontját akadálymentesítik. Új zebrát is létesítenek a Rákóczi út Astoria felé eső részén. A tervek szerint megszüntetik a téren a szervizutat, a parkolót és növelik a zöldterületet. Májusban kezdték el bontani a téren lévő Corvin áruház bádogborítását.

Tarlós István március végén jelentette be, hogy a fővárosi költségvetésben 1,8 milliárd forintot különítettek el a VIII. kerületi kereskedelmi és közlekedési csomópont rekonstrukciójára, és várhatóan még ebben az évben elvégzik a tervezési feladatokat. Akkor a politikus azt mondta: mintegy kétmilliárd forintból várhatóan 2019 végére valósulhat meg a Blaha Lujza tér rekonstrukciója.

Képünk forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

drnemoda@yahoo.com, 2018.08.06 12:07

Viszket ezeknek az egész teste, ha valamit nem tesznek tönkre pár milliárd ellenében ! Mert mindek is parkoló a Blahára, minek a szervíz út, amelyik a kisívű kanyarodástól mentesít egy sávot a Rákóczin. Minek forgalom a Ráküczin, egyáltalán ? És keresztbe ? Ki mondta, hogy ha Felcsúton nincs Nagykörút, akkor Pesten lennie kell, lennie lehet ? Majd orbán megmondja, ki tervez, az ,meg megkérdezi mit tervezzen ! És ő egy nagy gödröt lát maga előtt, amelyikben elférnek a milliárdok, a földmunka jól gépesíthető, a beton automatikusan készül, a követ meg tudjuk hol lehet megvenni. Befejezni meg nem kell, ezt sem,a többit sem, nem is dolgoznak szinte. A lényeg a nagy harci helyzet, a felfordulás ! Mikor lázad fel ez a bamba polgárság ? Amikor már nagyon rossz lesz neki ? Akkorra a helyrehozatal is többe kerül majd !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html