Hamarosan eldől Tokaj sorsa

November végéig a kormány megtárgyalja a Tokaj programot: érdemi döntések születnek majd a hegyaljai borászat további támogatásáról, a törvényi feltételekről, ugyanakkor cél egy Tokaj világörökségi program elfogadása is - közölte a Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerdán Tolcsván.
MTI, 2013. október 16. szerda, 14:40
Fotó: Napi.hu

Az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt. 1,5 milliárd forintból megvalósuló üzemcsarnokának alapkőletételén Lázár János úgy fogalmazott: folytatni kell a borvidéken a szőlészet-borászat korábban megkezdett átalakítását.

A kormány megkérdőjelezhetetlenül elkötelezett a minőségi bor előállítása mellett, nem kíván a minőségi szempontokból engedni, a cél az, hogy Tokaj és a történelmi borvidék "valóban világszínvonalú bort tudjon az asztalra tenni" - mondta a politikus.

A 1,5 milliárd forintból felépülő tároló és feldolgozó csarnok egy fejlesztési program első része, a tervek szerint a későbbiekben további 3 milliárd forintot invesztál hasonló célból a cégbe az állam.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

acdc, 2013.10.16 14:59

"a kormány megtárgyalja a Tokaj programot"
Kivel? Saját magával? Mindig is sejtettem, hogy a vezír skizofrén.
Ha annyira elkötelezettek a minőségi borok mellett Lázárék
, hogy a fenében lehet az, hogy minden üzlet tele van a tablettás,műanyagballonos "kiváló" magyar termékkel?
Ha jól tudom a first lady-nek arra is van egy kis fődje.
Valaki látta már a famíliát szüretelni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html