Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hozzátette: a Paksi Atomerőmű bővítésénél mindig utólag fizetnek az elvégzett munka után. Miután Magyarország még nem fizetett a Paks II beruházás orosz fővállalkozójának az eddig elvégzett munkáért, éppen ezért fontos feladatnak tartják, hogy az orosz hitel lehívásával az első kifizetés rövidesen megtörténjen az eddig elkészített, engedélyezéshez is szükséges dokumentumok, tervek után a szerződésnek megfelelően.

Az államtitkár kiemelte, a villamosenergia előállításában az atomenergia megkerülhetetlen klímavédelmi és ellátásbiztonsági szempontok miatt. Európában az atomerőművek fontos bázisát adják a villamosenergia-ellátásnak, a felhasznált villamosenergia egynegyede atomenergiából származik.

Aszódi Attila a műsorban hangsúlyozta, hogy Magyarországnak hosszú távon szüksége van az atomenergiára. Az ország energiapolitikája 40 százalékot szán az atomenergiának az évszázad végéig a villamosenergia-felhasználásban, a 60 százalék arányt pedig más forrásokból kell fedezni.

Az államtitkár szerint Magyarországon helyes fejleszteni a megújuló energiát is, ugyanakkor az ország az atomenergia mellett a következő évtizedekben még építeni fog a fosszilis energiahordozókra, elsősorban a gázra, a szénfelhasználás pedig hosszú távon visszaszorul - ídézte az elhangzottakata az MTI.