Hamarosan kiderül, mit tervez a kormány

Már a Költségvetési Tanács asztalán van a 2019-es büdzsé - közölte a Pénzügyminisztérium az MTI-vel szerdán.
Dzindzisz Sztefan, 2018. június 6. szerda, 20:13
Fotó: Reuters

A  jövő évi büdzsé alacsony hiánnyal számol 4 százalék feletti növekedés mellett. Változatlanul a költségvetés stabilitásának szem előtt tartását tükrözik az egyes bevételi és kiadási tételek - írták.

Tájékoztatásuk szerint az elmúlt évekhez hasonlóan az állami működésére csak annyi költés lehetséges, amennyi saját forrásokból biztosítható, megvalósítva e tekintetben a nullás egyenleget. A magyar gazdaság kilátásai jók, de az eurózónában vannak válságra utaló jelek, ezért a kormány 50 százalékkal megemelt tartalékkal tervez.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a büdzsé parlamenti benyújtásához elengedhetetlen a Költségvetési Tanács által kialakítandó vélemény, ami jogszabályban foglalt garanciális elem. (Gazdasági összeomlásra készül a magyar kormány.)

A 2019-es költségvetés a jövő héten kerül az Országgyűlés elé, és várhatóan július második felében fogadhatják el - írja az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Luftschutzbunker_Zwei, 2018.06.06 23:20

"A magyar gazdaság kilátásai jók, de az eurózónában vannak válságra utaló jelek"

Mit nekünk az EU, nem vagyunk mi valami ócska, éhbéres összeszerelő-ország!

Azaz...úgy értem...oh, wait a minute...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html