Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A washingtoni elnöki hivatal szerdai közleménye szerint Donald Trump és Angela Merkel megerősíti majd a német-amerikai partnerséget és a geopolitikai, illetve gazdasági kihívások egész sorát vitatja meg.

A közlemény a német-amerikai viszonyt a transzatlanti kapcsolatok és a NATO alapkövének minősítette - számol be az MTI. (Dízelautók: váratlan bejelentést tett Merkel.)

Angela Merkelnek ez lesz a második látogatása a Fehér Házban, amióta Donald Trump az elnök. Először 2017 márciusában járt Washingtonban, de az első Trump-Merkel találkozó nem volt zökkenőmentes.

A kancellár autókonvojának például várakoznia kellett a Fehér Ház közelében, mert Donald Trump még nem állt készen a vendég fogadására. Később, amikor az Ovális Irodában a politikusi kézfogásról készített szokásos fotó után a riporterek arra nógatták mindkettőjüket, hogy újabb fotó kedvéért rázzanak még egyszer kezet, és Merkel oda fordult Trumphoz, az amerikai elnök csak egy grimaszt vágott, nem válaszolt és nem nyújtotta a kezét. Az amerikai sajtóban akkor "kínosnak" nevezte a történteket.