Bűnszövetségben elkövetett egészségügyi termék hamisítása bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 47 éves budapesti férfi és három társa ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI). Adataik szerint egy bűnözői csoport tagjai 2017 áprilisától egy Budapest XVIII. kerületi családi ház pincéjében napi rendszerességgel több ezer, különböző hatású tablettát és ampullát gyártottak, amiket egy Dunaharasztiban található ingatlanban csomagoltak, illetve tároltak. A hamis gyógyszereket futárszolgálattal továbbították hetente több alkalommal Európa több országába - olvasható a police.hu-n.

A hamisítókat összehangolt akció keretében elfogták. A házkutatásnál keverőgépet, tablettázógépet, adagológépet, címkéző berendezést, gyógyszer-alapanyagokat, már elkészített gyógyszert, illetve nagy mennyiségű valutát találtak és foglaltak le, valamint egy - az előzetes szakvélemény szerint - éles lőfegyvert a hozzá tartozó lőszerekkel.

A két helyszínen a nyomozók összesen több mint 600.000 darab tablettát és ampullát találtak, amelyek feketepiaci értéke körülbelül 600 millió forint.

A négy férfit őrizetbe vették és indítványozták előzetes letartóztatásukat.

Kép forrása: Police.hu