Hamis rákgyógyszer került forgalomba

Hamisított Herceptin porampulla készítmények kerültek forgalomba Németországban, Finnországban és Nagy Britanniában. Az elővigyázatosság hazánkban is indokolt, ezért felhasználás előtt a fenti készítmények minden tételét figyelmesen meg kell vizsgálni - figyelmeztet a hamisgyogyszer.hu portál. A Herceptinnel emlő és gyomordaganatokat kezelnek.
Napi.hu, 2014. május 9. péntek, 12:56
Fotó: Napi.hu

A csak kórházi felhasználásban adható készítmények közé hamisak is kerültek egy olaszországi gyógyszerlopást követően. A gyógyszerek egy részének injekciós üvegeit felnyitották, a tartalmát meghamisították.

Hazánkban is indokolt az elővigyázatosság, ezért felhasználás előtt a fenti készítmények minden tételt figyelmesen meg kell vizsgálni, és amennyiben bármi rendellenességet tapasztalnak (pl. olasz nyelvű felirat, szokásostól eltérő tételszám-feltüntetés, sérült kupak, folyadék keveredve a porba), a készítményt ne használják fel és haladéktalanul értesítsék a GYEMSZI-OGYI-t!

További részletek itt: European Medicines Agency

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Boka, 2014.05.09 20:17

A hamis gyógyszer legalább nem öli meg a beteget, mint az eredeti. Ahogy a szerencsétlen norvég kézilabda edzőnél is mondták: a beteg rosszul reagált a kezelésekre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html