Továbbra is áll a bál Handó Tünde és az OBT között

Február 22-ig adott póthatáridőt az Országos Bírói Tanács (OBT) szerdai ülésén Handó Tündének, hogy érdemi észrevételeket tegyen az OBT által létrehozott eseti vizsgálóbizottság jelentéséhez - írta a Népszava.
Domokos László, 2019. február 7. csütörtök, 13:05
Fotó: Napi.hu

Amennyiben az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke "érdemi észrevételt nem tesz, az azonnal szükséges előterjesztéseket nem teszi meg, az OBT a rendelkezésére álló adatok alapján levonja a következtetéseket, és megteszi a szükséges intézkedéseket" - olvasható az OBT honlapján.

Az OBT eseti vizsgálóbizottságának jelentése szerint "Handó Tünde az elmúlt egy évben több esetben figyelmen kívül hagyta a törvényességi jelzéseket, továbbá a sarkalatos törvényekben előírt egyes kötelezettségeinek nem tett eleget". Emiatt a jelentés szerint "közel húsz bírósági vezetői álláshely nincs pályázat útján betöltve, ellehetetlenül a fegyelmi ügyeket is tárgyaló szolgálati bíróságok működése, illetve a világosan megfogalmazott aggályok ellenére az OBH elnöke nem vizsgálta ki a hódmezővásárhelyi járásbírósági elnök kinevezésének törvényességét".

Handó az OBT legutóbbi ülésén sem jelent meg, azonban írásban jelezte, hogy érdemi észrevételeket kíván tenni a vizsgálati jelentéshez - számolt be a Népszava. Az OBT erre adott 2019. február 22. napjáig adott póthatáridőt az OBH-elnöknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK