Vasárnap csak kevés fátyolfelhő jelenhet meg az égen. Eső sehol sem alakul ki. A délkeleti szél néha megélénkülhet, egyébként gyenge marad a légmozgás. Reggel 14 és 20 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők, délután 30 és 35 fok közötti hőségre számíthatunk. Erős lesz az UVB sugárzás, ezért kerüljük a tűző napsütést, főleg 11 és 15 óra között. Fogyasszunk sok folyadékot és kerüljük a fizikai munkát - írta a koponyeg.hu.

Hétfőn nem várható lényeges időjárás-változás: marad a nyárzáró kánikula ragyogó napsütéssel és országos hőséggel. A legmelegebb délutáni órákban néhol forró lehet a levegő, 35 fok köré kúszhat a hőmérő higanyszála.

Kedden derült lesz az ég, csapadék továbbra sem fordul elő. A déli szél megélénkül, majd késő estétől az ÉNy-i szél erősödik meg. 31-36 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán a megerősödő, néhol viharossá fokozódó északnyugati széllel kb. 5-7 fokkal frissebb levegő érkezik a Kárpát-medence térségébe, így az ország nyugati felén már megszűnik a hőség, keleten még 30 fok feletti értékeket mérhetünk. A délutáni órákban egy-egy zápor, zivatar is kialakul.

Csütörtök-pénteken változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, elszórtan záporok, zivatarok is előfordulnak. Gyakran lesz erős az ÉNy-i szél. 25 fok körül valószínű a csúcshőmérséklet.

Szombaton többfelé lehet zápor, zivatar, hiszen újabb hidegfront érkezhet, viharossá fokozódó szél kíséretében - írta az időjárási portál.