A legmagasabb szintű készültség éjfélkor lépett életbe a Mura letenyei, valamint a Principális-csatorna nagykanizsai szakaszán, a folyó vízszintjének emelkedése miatt.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság honlapján található mérési adatok szerint a Mura éjfélkor lépte át a harmadfokú készültséget igénylő 430 centiméteres vízállást. Reggel hat órakor már 456 centiméter volt a vízszint, vasárnap délután óta mintegy fél métert emelkedett.

A Principális vízállása lassú áradás után szombat éjfél óta gyakorlatilag változatlan, a vízmérce tartósan 269 centimétert mutat Nagykanizsánál.

Éles helyzetben is bevetették a katasztrófavédelem drónját a nagy esőzés miatt. A pilóta nélküli repülő a legmegközelíthetetlenebb helyekről is tud adatokat, felvételeket szolgáltatni. Az áradások és a víz okozta károk miatt, vasárnap estig kilencven településen riasztották a katasztrófavédelem egységeit. Legutóbb a Baranya megyei Kisvaszaron öntött el három házat a víz, három gyermeknek és kilenc felnőttnek kellett ideiglenesen kiköltöznie otthonából.

A Békés megyei Szarvason mintegy egy hektárnyi területet borít harminc-negyven centiméternyi összefüggő víz az egyik utcában. Továbbra is több házat veszélyeztet az összegyűlt nagy mennyiségű csapadék Törökszentmiklóson is. Több folyón várható rekord közeli árhullám.

A Magyar Közút esti összesítése szerint Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron, Baranya és Veszprém megyében vannak útlezárások. A Meteorológiai Szolgálat azt közölte: az északkeleti országrész kivételével ma délutánig továbbra is több helyen várható jelentős mennyiségű csapadék.