Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfőtől két hétre újabb szigorítások jönnek, bezárnak az általános iskolák, óvodák, üzletek és a kaszinók, valamint a magánegészségügyet kivéve minden szolgáltatás szünetelni fog. Ha három héttel ezelőtt korlátoznak, akkor az általános iskolák és óvodák zárására nem lett volna szükség - nyilatkozta az ATV-nek az egészségügyi szakértő, aki szerint elkerülhetetlen volt a szigorítás. Viszont előbb meglépve, amikor még csak 1400 napi fertőzött volt, akkor véleménye szerint az általános iskolák és óvodák zárására nem lett volna szükség.

Az FFP-maszkok kötelezővé tételét akkor tartotta volna lehetségesnek, ha a kormány az elmúlt három hétben ezek beszerzésével foglalkozott volna, de ez jó lépés lett volna: sokkal jobban védenek, mivel nem lehet őket rosszul hordani, mint a sebészeti maszkokat.

A fertőzöttség rohamos emelkedése nem derült égből villámcsapásként érte a kormányt - mondta el Lantos, aki szerint lehetett volna időben lépni. A harmadik hullám kifutásáról úgy gondolja, hogy a lezárást követő két hétben is nőni fog a fertőzöttség, mivel a brit mutáns két hétig bent marad a szervezetben. Az eredeti verzióban 8 napig volt kimutatható a koronavírus. Vagyis ekkor jöhet egy plató a járványgörbében, de mire visszaérünk a kezdőpontra, az két hónap lesz.