Három év börtön várhat az áfacsaló húsmágnásra

Rácz Gergő, 2020. október 7. szerda, 21:25
Fotó: Pixabay

Piero Pini és a fia akkor úszahjt meg ennyivel a hatmilliád forintos áfacsalást ha az előkészítő ülésen bűnös nak vallják magukat.

Három és fél év fegyházat, négy év közügyektől és cégvezetéstől eltiltást kaphat a hatmilliárdos áfacsalással vádolt  olasz-magyar húsmágnás, Piero Pini és a fia akkor, ha már az előkészületi ülésen beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról is - írja a 24.hu.

A Kecskeméti Törvényszék üggyel kapcsolatos tájékoztatása szerint a főügyészség arra tett indítványt, hogy szüntessék meg a tulajdonos fiának letartóztatását, és rendeljék el a bűnügyi felügyeletét. Ez azt jelenti, hogy ha a bíróság egyetért az indítvánnyal, akkor apjához hasonlóan a húsmágnás fia is hamarosan otthon lehet. a félegyházi vágóhidat működtető cég kisebb mértékben saját munkaerőt, nagyrészt alvállalkozókat vett igénybe. Az alvállalkozók a szolgáltatásaikat áfával növelten számlázták ki.

Ténylegesen azonban munkaerő kölcsönzés volt a felek között, ezért a bérmunka esetében az alvállalkozói szerződés valótlan tartalmú volt. Az volt a célja, hogy a foglalkoztatottak után az adó és járulék megfizetését elkerüljék, illetve hogy a húsipari cégnek áfás költségszámlákat "produkáljanak". A színlelt ügyletek és az adóelkerülés haszonhúzója a húsipari cég volt, a munkaerőt biztosító társaságok ehhez nyújtottak segítséget.

HOZZÁSZÓLÁSOK