Három éve tört ki a botrány - mit tudnak a rendőrök?

Nyolc gyanúsítottja van eddig a három éve rejtélyes körülmények között elhunyt Welsz Tamás által hátrahagyott teherautónyi dokumentum alapján költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával indult nyomozásnak. Valamennyiüket közokirat-hamisítással gyanúsítják, és egyikük sem közszereplő - tudta meg a Nagy Andreától, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjétől a Magyar Nemzet.
Domokos László, 2017. február 22. szerda, 09:11
Fotó: Reuters

Welsz utoljára akkor tűnt fel a nyilvánosság előtt, amikor kiderült, hogy a hatóságok szerint a vagyonával részben elszámolni nem tudó Simon Gábor volt szocialista politikusnak valószínűleg ő készíttette azt a bissau-guineai útlevelet, amellyel számlát nyitottak a politikus nevére a Magnet Bankban - írta a lap.

Eközben Welsz másokkal is bissau-guineai útlevelekkel és rendszámokkal üzletelt. Ötvenezer euróért adta az úti okmányt, pár ezerért a rendszámot, amelynek használatával el lehetett kerülni a parkolási bírságot, és a súlyadót sem kellett megfizetni.

Halála napján, 2014. március 20-án Welsz Tamás teherautónyi iratot adott át a rendőrségnek. Az azóta eltelt bő két és fél évben át egymásnak tologatták az iratokat a hatóságok. A dokumentumokat lefoglaló Nemzeti Nyomozó Irodától előbb a NAV-hoz szállították át az iratokat, ott leltározták és rendszerezték, majd amikor végeztek, elvették tőlük az ügyet. A Legfőbb Ügyészség a Központi Nyomozó Főügyészséget jelölte ki a nyomozásra - olvasható Magyar Nemzetben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

teleobjektiv, 2017.02.22 09:28

Annyit azért illik tudni, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség nem Juliska néni szomszédsási panaszaival foglalkozik, még ha nem közszereplőről nyilatkozik is a hölgy. Az irattologatás szó is csak alattomos újságírónak jut eszébe, aki szerint a kutyába is bele kell kötni, nemcsak a postásba. Miért nem kérdezik meg a NAV-ot (nyilván az elévülés miatt kapta először) és a legfőbb ügyészséget, miért így nyomoznak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html