Három órát kell várakozni Záhonyban

Három órát kell várakozni a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán közúti átkelőhelyen vasárnap délelőtt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhely kilépő oldalán vasárnap délelőtt.
MTI, 2014. július 13. vasárnap, 09:48
Fotó: Napi.hu

Fehérvári Marietta százados elmondta, hogy a határállomás forgalma az utazó vendégmunkások, illetve a turisták száma miatt nagy, így a kilépő személyforgalomban 180 perces várakozásra kell számítani az Ukrajnába tartóknak.

A rendőrség azt javasolja az utazóknak, hogy Záhony helyett a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya-Harangláb, illetve a 7-től, 19 óráig utazókat fogadó Barabás-Mezőkaszony közötti átkelőt, valamint az éjjel-nappal nyitva tartó Tiszabecs-Tiszaújlak közötti határállomást válasszák.

A 3,5 tonna alatti járművekkel közlekedők a Beregsurány-Asztély közötti határállomást is választhatják az átkeléshez - tette hozzá a sajtóreferens.

A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhely kilépő oldalán  Szenti Szabolcs elmondta, a személygépkocsival utazók kettő, az autóbuszok egy óra várakozásra kényszerülnek. A százados azt tanácsolta az utazóknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális közlekedési helyzetről a rendőrség honlapján (police.hu), és szükség esetén válasszák az ásotthalmi vagy a tiszaszigeti átkelőt, mindkettőt 7-től 19 óráig vehetik igénybe az uniós és a szerb állampolgárok.

HOZZÁSZÓLÁSOK