A kabinet ma megjelent határozatában felkérte a nemzeti erőforrás minisztert a kormány általi nevesítés előkészítése érdekében a kiemelt projekt szakmai tartalmának meghatározására. Emellett lehetővé kell tennie, hogy a projekt bekerüljön az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Program 2011-2013-as akciótervébe szeptember 15-ig. Továbbá a fejlesztésre jutó támogatást kettő milliárdról hárommilliárd forintra növelték.

Ezen túl a kormány felhívta a nemzeti erőforrás minisztert, hogy a kiemelt projekt nevesítését követően a beruházás nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítása érdekében készítsen előterjesztést, és azt nyújtsa be a kiemelt jelentőségű beruházásokat kezelő és egyedi kormánydöntéssel támogatható beruházások kormánydöntését előkészítő tárcaközi bizottságnak

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes még 2011. március 17-én, a Nemzetközi Fegyver, Horgászat, Vadászat kiállításon jelentette be, hogy a hatvani Grassalkovich-kastélyba kerül az újonnan létrehozandó Magyar Vadászati Múzeum. Akkor Szabó Zsolt Hatvan polgármestere azt mondta, hogy az uniós pénzből megvalósuló beruházás már idén elkezdődik és egy-két évet vesz majd igénybe. Az elképzelések szerint Interaktív múzeum és élőállatos bemutató kap otthont az épületben.