Háromsávos lesz az M7-es és az M1-es - kiderült, mikortól

Háromsávosra bővítenék az M1 és az M7-es autópályát. A bővítés határideje 2023. március 15.
Napi.hu, 2016. december 26. hétfő, 12:37
Fotó: Napi.hu

Pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben egy kormányhatározat (pdf), amely szerint mindkét irányban háromsávosra bővítenék az M1-es és az M7-es autópályát előbbit Budapest és Győr között, utóbbi Budapest és Balatonakarattya között.

Első körben a terveket kell elkészíteni, majd megkezdődhetnek a beruházások, amelyeknek a befejezési határideje 2023. március 15. Ez egyben azt is jelenti, hogy az esetleges 2024-es budapesti olimpiára befejeznék a két sztráda bővítését.

Lesz, nem lesz, lesz?

A szóban forgó két sztráda bővítése eddig nem volt egyértelmű: az idén július 20-án megjelent Magyar Közlöny (pdf) a budapesti közlekedési fejlesztéseket sorolta fel, amelyek között szerepelt az M1-es és az M7-es háromsávosra bővítése. Alig több mint egy héttel később - július 29-én - publikált Magyar Közlönyben (pdf) azonban a kormány visszavonta az szóban forgó autópályák bővítését megalapozó intézkedéseket.

Majd idén decemberben megjelent egy tender a háromsávos M7-es tervezésére. A múlt pénteken - december 23-án - megjelent határozat pedig a tervezés előkészítése mellett a beruházások befejezésének határidejét is kitűzi.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Dakota Summer, 2016.12.26 13:23

Örülők, hogy bekerült az m1-es is. Mindazonáltal, 2023 túl hosszú hataridő. Erre még ebben az évtizedben sort kell keríteni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html