A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban a nagyobb elvonások körébe tartozik a Nemzeti Olimpiai Központ beruházás támogatása, amely 59 milliárddal, míg a Paks 2. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. tőkeemelésére szánt összeg 80 milliárddal csökkent.

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alapban 4 milliárddal csökkent a jövedelempótló és jövedelemkiegészítő szociális támogatás, ezeket a járási hivatalok folyósítják.

Ettől jóval többel, 40 milliárddal csökkent a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból a Start-munkaprogram támogatása. Az Egészségbiztosítási Alapon belül pedig a rokkantak pénzbeli juttatásaira is kevesebb jut 5 milliárd forinttal.

A megemelt tételek közül legnagyobb az egyházak 118 milliárdos beruházási támogatása. A keskeny nyomtávú vasúti fejlesztésekre 10 milliárd, míg az egyedi sportlétesítmény-fejlesztésekre 39 milliárd forint többlet jut.

A Népliget rekonstrukciójára 10 milliárdot, a Bethlen Gábor Alap támogatására pedig 28 milliárdot szán a kormány, míg az MNV 22 milliárdot költhet részesedések vásárlására.