Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 2014. novemberben 769 milliárd forint volt, 33 milliárd forinttal több, mint egy évvel korábban.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene novemberben 2,7 százalékkal emelkedett. Az élelmiszer-kiskereskedelmen belül a forgalom döntő hányadát (78,9 százalék) az élelmiszer jellegű vegyes üzletek adták, ahol az értékesítés volumene 2,0 százalékkal nőtt, miközben az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 5,6 százalékkal volt több, mint 2013. novemberben.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene novemberben 6,4 százalékkal emelkedett 2013 hasonló időszakához képest. Növekedtek az eladások a textil-, ruházati és lábbeli- (13,5 százalék), a használtcikk- (8,9 százalék), az iparcikk jellegű vegyes- (7,2 százalék), a bútor-, műszakicikk- (3,3 százalék), a gyógyszer-, gyógyászatitermék- és illatszer- (2,9 százalék), valamint a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk üzletekben (1,9 százalék).

A korábbi időszakhoz hasonlóan folytatódott a bővülés (36,1 százalék) az árucikkek széles körére kiterjedő csomagküldő és internetes kiskereskedelemben.

Az üzemanyagtöltő állomások forgalma novemberben nőtt, volumene 8,6 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit.

Az európai statisztikai rendszerben a kiskereskedelembe nem számító gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai novemberben 1,6 százalékkal emelkedtek.