Hatalmas örökösödési csalás bukott ki - törvényszék előtt a vádlottak

Megkezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon annak a két férfinak a tárgyalása, akiket azzal vádolnak, hogy csalással jutottak hozzá egy több száz milliós hagyaték egy részéhez - közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel.
K. Kiss Gergely, 2020. január 8. szerda, 14:38
Fotó: Getty Images

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a sértettek - mint családi jó barátjukat és idegen nyelveket beszélő ismerősüket - megkérték a másodrendű vádlottat, hogy segítsen nekik elhunyt rokonuk külföldi hagyatékának felkutatásában és megszerzésében.

A másodrendű vádlott a segítséget látszólag szívességből nyújtotta, de a célja valójában az volt, hogy az örökség egy részét jogtalanul eltulajdonítsa, ebben előre meg is állapodott ügyvédként dolgozó ismerősével, akit a sértetteknek ajánlott a hagyatéki eljárás lefolytatását segítő ügyvédként.

A vádlottak rábeszélték az örökösöket arra, hogy a hagyatékot a bankok közvetlenül az ügyvéd letéti számlájára utalják, és ennek az összegnek egy részét eltulajdonították, a sértetteknek több mint 600 millió forint kárt okozva.

Az ügyészség az ügyvédként dolgozó elsőrendű vádlottat társtettesként, folytatólagosan elkövetett különösen nagy kárt okozó csalással és ügyvédi visszaéléssel, a másodrendű vádlottat pedig társtettesként, folytatólagosan elkövetett jelentős kárt okozó csalással vádolja.

A bíróság szerdán előkészítő ülést tartott az ügyben, ahol a vádlottak tagadták a bűncselekmény elkövetését, vallomást nem tettek. Mivel a vádlottak nem mondtak le a tárgyaláshoz való jogukról, a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, amelynek időpontját egy hónapon belül kitűzi és dönt a védők és az ügyészség bizonyítási indítványairól is.

HOZZÁSZÓLÁSOK