A közjegyző az örökhagyó hagyatékát öröklés jogcímén, az (sic) törvényes öröklés rendje szerint teljes hatállyal átadja: 1/1-ed arányban Vajna Tímea az örökhagyó házastársa részére. Ez az egyik legfontosabb mondat azokban a dokumentumokban, amelyeket az elmúlt időszakban adtak le a cégbíróságra, és amelyben a Vajna-hagyatékról van szó. A portál az AV Perfect nevű cég iratait böngészte, így bukkant rá a dokumentumra.

Az iratból kiderül, hogy bár Vajna 2018. március 7-én végrendeletet írt, annak eredeti példánya "nem volt fellelhető", a hagyatéki tárgyaláson eredeti példány nem került bemutatásra, a felek a tárgyaláson nem rekonstruálták a végrendeletet, ezért azt a közjegyző a hagyatéki eljárás során figyelembe venni nem tudta.

Hagyatéki vagyonként az AV Perfect nevű céget határozzák meg, amelynek értéke 123 millió 376 ezer dollár (mai árfolyamon 37,3 milliárd forint). A többi hagyatéki vagyonhoz nincs érték írva. Ezek többek között a következők:

  • az AV Holdings nevű cég
  • egy Bentley
  • három bankszámla
  • egy 1994-ben létrejött produceri szerződésből származó díjazás
  • műkincsek.

Vannak hagyatéki tartozások is, az AVI Jersey Limited, továbbá a Cinergi Pictures felé. Azt nem tudni, hogy ezek mekkora értéket képviselnek. Az AV Perfectről csupán annyit tudni, hogy tavaly tulajdonos lett az offshore Cinergi nevű cégben, amely birtokolja többek között a Rádió 1-et, a kaszinókat, a Nobu luxuséttermet, résztulajdonos továbbá Vajna Tímea egyes vállalkozásaiban, például a fánkos cégben. Az AV Perfect pedig a dokumentumok szerint október 1-én Vajna Tímeáé lett.

Ha csak a 123 millió dolláros vagyont nézzük, akkor Vajna Tímea ezzel - a Napi.hu leggazdagabb magyarokat felsoroló listájának adataiból kiindulva - a 31. leggazdagabb magyar lett, éppen megelőzve Orbán Viktor vejét, Tiborcz Istvánt. Végösszeget ugyanakkor akkor lehet mondani, ha kiderül, hogy mekkorák az iratban feltüntetett tartozások.