Hatalmas pofont adna az EU-nak Trump nagykövet-jelöltje

A washingtoni kormányzat nyilvánvalóvá fogja tenni, hogy az Egyesült Államok többé nem érdekelt az európai integráció mostani formájában, jelentős változás jöhet az amerikai politikában - írta szerdán Ted Malloch, aki sajtóhírek szerint Donald Trump amerikai elnök uniós nagykövetjelöltje lehet.
Papp Zsolt, 2017. február 15. szerda, 21:58
Fotó: Reuters

Mivel az Egyesült Államoknak fontos kereskedelmi, biztonsági, kulturális és külpolitikai érdekei vannak Európában, Washingtonnak továbbra is elkötelezettnek kell lennie Európa iránt, de az eddigi politika nem folytatódhat, mivel hibás feltevésekből indul ki és már nem gyümölcsöző - írta Malloch a The Parliament Magazine európai ügyekkel foglalkozó szaklapban megjelent cikkében. Az erőteljes unióellenes állásfoglalásairól ismert közgazdász úgy véli, elő kell segíteni az EU "szocialista, protekcionista" elmozdulásának visszafordítását - írja az MTI.

Mint írta, ez az elmozdulás rendkívül káros az Egyesült Államok biztonságára és gazdaságára nézve, az amerikai kormánynak ezért határozottan elleneznie kell a föderális elképzeléseket és inkább kétoldalú kereskedelmi kapcsolatokat kellene kialakítania az uniós országokkal. Szerinte mindazonáltal nem kívánatos az európai integráció azonnali felbomlása. Ugyanakkor sürgette, hogy bocsássák népszavazásra az uniós tagság kérdését az EU minden országában.

Szerinte az Európai Unió egyre nyíltabban az amerikai érdekek ellen dolgozik egyebek mellett a Közel-Keleten, Izraelben, Iránban, Kubában és az energiapolitika területén. Hozzátette, hogy az Egyesült Államok Trump elnöksége alatt már nem fogja ilyenkor elfordítani a fejét.

Az előző héten az Európai Parlament néppárti, szociáldemokrata és liberális frakciója is arra szólította fel az uniós intézmények vezetőit, hogy amennyiben az Egyesült Államok valóban Mallochot fogja jelölni a posztra, akadályozzák meg az akkreditálását. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy hétvégi interjúban közölte, nem tud róla, hogy az EU valaha visszautasította volna egy kinevezett nagykövet akkreditálását, de nem zárja ki a lehetőséget, hogy erre a jövőben sor kerül.

Szakértők szerint az uniós nagykövetek akkreditálásához a tagállamok egyhangú szavazatára van szükség.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

POTUS, 2017.02.16 19:43

@foldnyuzo: "mg. amely nem kevés UNIOs pénzhez jut"

Ja, cserébe "csak" ki kell vágniuk a gazdáknak a gyümölcsfáikat, szőlőtöveiket, levágni az állataikat, és végül bezárni a boltot és elmenni segélyre, hogy nehogy még konkurrenciát támasszanak a nyugati génkezelt szemétnek. Ez a te uniós "támogatásod", ostoba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2017.02.16 16:52

@Winter:
"nincs semmi brüsszeli pénzcsap, ez liberálnáci kamu. Az EU-n belül az erőforrások kivonása történik Magyarországról,"
Milyen erőforrásokról gagyogsz? A Rába kamionokat gyártóról, vagy az igénytelen szovjet piacra dolgozó mg-ról?
Vadonatúj korszerű gyár a Rába helyett ahol magas szintű szakképzést követelnek felső szinten, ez a szemedben kivonás. Vagy az igénytelen orosz export helyett a nyugati igényeket egyre inkább kielégíteni tudó mg. amely nem kevés UNIOs pénzhez jut, szerinted ez is kivonás te nagy marha!
Menj el egy ipari parkba és írogasd fel, hogy vadonatúj épületek előtti táblákon micsoda iszonyú összegeket építettek oda be uniós pénzből. Neked ez is kivonás, mert te vagy a fekete lyuk, az antianyag!
Trumpról meg lenyalhatod!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Winter, 2017.02.16 12:02

@foldnyuzo: nincs semmi brüsszeli pénzcsap, ez liberálnáci kamu. Az EU-n belül az erőforrások kivonása történik Magyarországról, az, hogy egy kicsi pénzt visszadnak, hogy ne álljon le a kifacsarásunk, az már cska amgadfajta vaksikat téveszti meg. :)

Én személy szerint kilépnék a NATO-ból, nem csak felesleges, de káros is. Létezésének nincs indoka, csak vitákat generál szándékosan, hogy saját magát igazolja. De ha már az ostobaságotok miatt benne kell lennünk: akkor ugye tény, hogy teljesítenünk kell a feltételeket, ahogy minden szervezetben. Az Eu kapcsán folyton ezzel jöttök, itt meg hisztizel, hogy a képünkbe öntik, hogy teljesíteni kéne a feltételeket. a pénzt sokallod, de ahhoz túl ostoba vagy, hogy belásd, hogy akkor a kívülmaradásunkat kellene követelned, elvégre az nincs a dogmátokban. :)

A hugyozós Trump-parti bizonyítékait szívesen látnám. Vagy Te voltál az egyik, akit lehugyozott? :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2017.02.16 11:48

@Winter:
Teljesen világos, hogy Amerika az első, hiszen Trump ezzel kampányolt, Európa egysége na ná hogy nem érdeke a nyers erőt képviselő amerikai nézeten lévőknek.
De az, hogy magyar ember létedre a pénzcsapot elzárókat támogatod maga a hazaárulás!
Trump azt is belengette hogy Orbániának sürgősen, és nem 10 év alatt a duplájára kell emelni a hadikiadásokat.
Nem veszed észre, hogy Trumpék minden vonalon a világ letiprására törekszenek?
Egyébként a németek leszarják Trump mocskos pofáját és beruháznak Mexikóban.
A világ olyan kedves barátom, ahonnét valaki kivonul, rögtön megjelenik egy másik hatalom, katonai vagy politikai!
Trump nem azt csinál amit akar, ezt nagyon jól tudják még pártján belül is és igyekeznek kordában tartani ezt a hülyét, aki moszkvai kurvákkal hugyoztatta le magát perverz módon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Winter, 2017.02.16 09:25

@na4: nem az usá-nak kell felpofoznia a brüsszeli barmokat. Az a mi dolgunk, mert ők a mi barmaink.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html