Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kezdeményezés szerint az idősek világnapja október 1-jére esik, ezért 2019-től kezdve minden évben egyszer nettó hatezer forintot kap minden 65 éven felüli ferencvárosi lakos. Az időseknek nincs más dolguk, csak regisztrálniuk kell a ferencvárosi önkormányzatnál.

A Népszava szerint az időzítés felveti, hogy szimpla kampányfogásról van csak szó, de kérdésükre ezt a IX. kerületi önkormányzat határozottan tagadta. Azt írták nekik, hogy az időskorúak támogatását "mindig is kiemelt feladatként tűzték zászlóra", a 65+ programról pedig június 27-én döntöttek Kállay Gáborné alpolgármester előterjesztésére. Ekkor fogadták el a ferencvárosi internet támogatásról, a ferencvárosi diákbérlet-támogatásról szóló előterjesztést, valamint ekkor döntött a képviselő-testület arról is, hogy a ferencvárosi iskolakezdési támogatás összegét 6 ezer forintról 12 ezer forintra emeli.

Amíg nem jelenik meg az ilyen akcióknál a direkt kommunikáció - azaz a szavazásra való buzdítás -, addig nincs mit vizsgálni - mondta a lapnak Szabó Attila, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa.