Hátrányos helyzetű családoknak segít a kormány

Elindult a 2 milliárd 121 millió forint összértékű, elsősorban a hátrányos helyzetű édesanyákat és családjukat segítő babacsomagprogram - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Czibere Károly az MTI szerint.
Szabó Dániel, 2018. január 31. szerda, 11:30
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A háromévesnél fiatalabb gyerekeket, szüleiket és a várandós édesanyákat segítő kezdeményezést a tavaly júniusban kezdődött, 18 milliárd forint összértékű élelmiszerosztási programhoz kapcsolódva indították el - mondta el Czibere Károly.

A tartós fogyasztási cikkeket tartalmazó, húszezer forint értékű csomagban a legkisebbek ellátásához szükséges eszközök vannak, így például digitális hőmérő, kifogó, pelenka, orrszívó, törlőkendő és takaró. A babacsomagot a gyermekjóléti szolgálatok segítségével mintegy 26 ezer hátrányos helyzetben élő édesanya kapja meg 2020-ig évente egyszer.

A létminimum országos, egy fogyasztási egységre számított átlagos értéke havonta 88 619 forint volt egy tavaly májusi jelentés szerint. Sokan élnek az országból ez alatt a színvonal alatt.

A fotó forrása: Napi.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lewega, 2018.01.31 14:29

Kíváncsi lennék, hogy ebből a pénzből hány rászoruló kap csomagot, és mennyi pénz tűnik el fideszes zsebekben? És egyáltalán, ebből a pénzből hány fideszes jár jól?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html