Havazás: az autósoknak üzent az FKF

Az FKF Zrt. teljes téli célgépállománya folyamatosan az utakon van, munkatársai jelenleg is végzik a fő- és közösségi közlekedési útvonalak, valamint további kisméretű munkagépekkel a Duna hidak járdáinak, valamint a kerékpárutak síkosságmentesítését - írja a társaság.
Szász Péter, 2021. január 14. csütörtök, 14:29
Fotó: Getty Images

Az utakon a hóeltakarítást jogszabályban meghatározott sorrendben végzik. Első ütemben a fő- és közösségi közlekedési útvonal-hálózaton takarítanak és csak ezután jöhetnek a mellékutak.

A fővárosban a síkosságmentesítés és hóeltakarítás többszereplős feladat.  Az ingatlanok előtti járdák síkosságmentesítése az ingatlanok tulajdonosainak, üzemeltetőinek kötelessége, lakóház esetében pedig a lakóközösség köteles gondoskodni az épület előtti járdaszakasz takarításáról.

A cég kéri az autósoktól, hogy legyenek előzékenyek a síkosságmentesítő járművekkel, engedjék előre azokat. A parkolásra is különösen kell most figyelni, mert ha egy munkagép nem tud továbbhaladni, akkor havasak maradhatnak egyes útszakaszok.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2021.01.14 14:55

Üzengetés az megy. A MÁV is mindig üzenget a kimaradt vonatra várakozóknak.
-------------
"A cég kéri az autósoktól, hogy legyenek előzékenyek a síkosságmentesítő járművekkel, engedjék előre azokat."
Jó. Ha majd látok egyet, biztos előreengedem. De ahhoz látni kellene. Talán majd nyáron.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html