Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint pénteken délután észak felől nagy területen felszakadozik a felhőzet, a késő esti órákra mindenütt megszűnik a csapadék. Eleinte északon, majd másutt is megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és 6 fok, a késő esti pedig -6 és 0 fok között várható.

Szombaton napközben már kisüt a nap, a Dunántúlon felhős idő várható, ott csak kevés napsütésre számíthatunk, az Észak-Dunántúlon kisebb havazás, hózápor is előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél többfelé élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -10 fok között alakul, de a szélcsendes, hófödte helyeken akár -14, -15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és -4 fok között alakul.

Vasárnap délnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható havazás, délen, délkeleten havas eső, este ónos eső is lehet. A szél is megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és -12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és -4 fok között valószínű - áll az OMSZ prognózisában.