Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerin dél felől egyre nagyobb területen várható havazás. Az ország déli, délnyugati harmadán, felén már 5 centiméter körüli, a déli határnál néhol akár 10 centiméternél is vastagabb hóréteg alakulhat ki - írja az MTI.

Kedden tovább folytatódik a havazás, amelynek az intenzitása délutántól fokozatosan csökken, és estétől lassan megszűnhet a csapadéktevékenység. Kedd éjfélig az északnyugati és északkeleti tájakon várható a legkisebb mennyiség (maximum 2-3 centiméter), míg dél felé haladva egyre vastagabb hóréteg valószínű (középső országrész: 2-6, déli megyék: további 6-10 centiméter).

A havazás veszélye miatt keddre Budapestre, Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Kiemelték azt is, hogy kedden még nagyobb területen várható, hogy a havas helyeken a szél kisebb hótorlaszokat emelhet. A hófúvás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Az előrejelzés szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakul. Késő estére mínusz 10 és mínusz 5 fok közé hűl le a levegő.

Képünk illusztráció, forrása: AFP photo/Philippe HUGUEN