Közleményében azt írta: a Zala, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyékben továbbra is esik a hó. A Dunántúl nyugati és északnyugati területein a főutak havasak, hókásásak vagy latyakosak, Csorna, Fertőszentmiklós, Szombathely és Ajka környékén jégbordásak, Pápa és Mosonmagyaróvár térségében hóbordásak, síkosak. A mellékutak ezeken a területen szintén havasak, hókásásak, és csak nehezen járhatók. A Dunántúlon továbbra is közepes erejű szél fúj, hordja a havat a Bakonyban és a nyugati határ mentén - tette hozzá.

A közútkezelő összesítése szerint Vas megyében van a legtöbb lezárt útszakasz, de Győr-Moson-Sopron, Zala és Veszprém megyékben is előfordulnak. Pécsi Sándor megjegyezte, hogy a lezárt utak hálózati szerepe nem jelentős, és elzárt település egyik megyében sincs.

Csornánál a 85-ös és a 86-os főút körforgalmi csomópontjában a 7,5 tonna össztömeget meghaladó nehéz tehergépjárműveket leterelik a 85-ös főútról a 86-osra Jánossomorja felé. Kamiontilalmat vezettek be a 83-as főúton Pápa és 8-as főút között, a 86-os főúton Páli és a megyehatár között, a 82-es főúton, a 75-ös főúton a 74-es és a 76-os főút csomópontjánál.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyékre narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre, mivel erős hófúvás várható. Emellett Somogyra és Zalára a havazás miatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, ezeken a területeken csütörtökön több mint 10 centiméternyi friss hó hullhat.