Így fest a prognózis:

Szombat

Reggel a ködfoltok zsugorodnak. Napközben többnyire erősen felhős lesz az ég, de átmenetileg felszakadozhat, elvékonyodhat a felhőzet. Néhol hószállingózás, szitálás előfordulhat, a csapadék mennyisége jelentéktelen lesz. A délkeleti szél a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén napközben megélénkül, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1 és 5 fok között várható.

Vasárnap

Napközben keleten, délkeleten csak időnként növekszik meg a felhőzet, több órára kisüt a nap, másutt változóan felhős lesz az ég, majd estétől észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Nyugaton néhol hószállingózás kialakulhat. A Dunántúlon megélénkül a délkeleti szél, máshol többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható. (Az idei tél különösen hideg volt, így megkezdődött a fagykár felmérése a mezőgazdaságban.)

Hétfő

Északkelet felől tovább csökken a felhőzet, többórás napsütés valószínű, majd keleten átmenetileg ismét több lesz a felhő. Néhol hószállingózás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -10 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

Kedd

Nyugaton gyengén felhős, napos idő lesz, keleten időnként megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Szerda

A hajnali párásság és ködfoltok megszűnése után kevés lesz a felhő, sok napsütés várható. Számottevő csapadék nem valószínű. Néhol megélénkül az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Csütörtök

A hajnali párásság és ködfoltok megszűnése után változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésre számíthatunk, de néhol csak lassan oszlik fel a köd. Számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul, de a tartósabban ködös tájakon hidegebb lesz.