Orvosi rendelők fejlesztésére nyílt meg hétmilliárdos pályázat

Orvosi szolgálati lakásra, rendelők fejlesztésére és orvosi eszközök beszerzésére nyújthatják be pályázataikat az ötezer fő vagy az alatti állandó lakosságszámmal rendelkező helyi önkormányzatok vagy önkormányzati társulások. Összesen 7 milliárd forint támogatási keretösszeg áll rendelkezésre - jelentette be a Miniszterelnökség.
Domokos Erika, 2020. március 31. kedd, 19:47
Fotó: MTI Fotó - Vajda János. Illusztráció.

A Magyar Falu Program első pályázatai március 31-én 17 órától nyíltak meg - közölte a Miniszterelnökség.

A szolgálati lakás alprogram orvosi szolgálati lakások létrehozásához nyújt támogatást olyan településeken, amelyeken az orvosi praxis a pályázat benyújtásától számított legalább 6 hónapja tartósan betöltetlen. A programra 3 milliárd forint a rendelkezésre álló keretösszeg.

Új, többcélú egészségügyi intézmény létesítését vagy már meglévő (akár eltérő funkciójú vagy használaton kívüli) önkormányzati tulajdonban lévő létesítmény átalakítását, felújítását, korszerűsítését, bővítését, illetve az ezzel kapcsolatos berendezések, eszközök beszerzését teszi lehetővé az orvosi rendelők fejlesztése alprogram, amelyre 2 milliárd forintot biztosít a kormány.

Az orvosi eszközök alprogram célja az egészségügyi alapellátás biztosítása, feltételeinek javítása, az eszközállomány beszerzésének elősegítése a kedvezményezett településeken. A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 2 milliárd forint.

A pályázatok benyújtására a Magyar Államkincstár elektronikus felületén keresztül van lehetőség - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK